2022 m. birželio mėnesį Žurnalistų etikos inspektorė priėmė 24 sprendimus

2022 m. birželio mėnesį Žurnalistų etikos inspektorė priėmė 24 sprendimus

2022 m. birželio mėnesį Žurnalistų etikos inspektorė priėmė 24 sprendimus: 3 sprendimuose skundai pripažinti iš dalies pagrįstais (viename iš jų dalyje atsisakyta tyrimo), 2 sprendimuose skundai, kurie atlikti savo iniciatyva, pripažinti pagrįstais, 6 sprendimuose skundai –  nepagrįsti (viename iš jų dalyje atmestas), 2 sprendimuose skundų tyrimai nutraukti, 7 sprendimuose skundai atmesti (vienas iš jų dalyje nutrauktas), 6 sprendimuose skundus atsisakyta nagrinėti. 1 sprendime nutarta baigti tyrimą, pradėtą savo iniciatyva, nes nepasitvirtino pažeidimai, dėl kurių jis buvo pradėtas.

23 sprendimai priimti dėl informacijos, paskelbtos internete, iš jų 10 – dėl informacijos, paskelbtos socialiniuose tinkluose, 3 – dėl spaudos, 2 – dėl televizijos.

22 sprendimai priimti dėl fizinių asmenų, 3 – dėl juridinių asmenų skundų (1 sprendimas priimtas dėl fizinio ir juridinio asmens), 1 sprendimas priimtas atlikus tyrimą savo iniciatyva.

Sprendimuose, kuriuose skundai pripažinti iš dalies pagrįstais ar pagrįstais, buvo įspėti UAB „Respublikos leidiniai“ – 2 kartus, UAB „Grėsmės nacionaliniam saugumui“ – 2 kartus, Rusijos piliečių asociacija Klaipėdoje – 1 kartą.

Nustatyti šie Visuomenės informavimo įstatymo pažeidimai: 3 straipsnio 3 dalies – 3 kartus, 16 straipsnio 1 dalies – 2 kartus, 19 straipsnio 1 dalies 1 punkto – 1 kartą. Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) 5 straipsnio 1 dalies ir 6 straipsnio 1 dalies pažeidimas nustatytas vieną kartą.