2022 metų lapkričio mėnesį Žurnalistų etikos inspektorė priėmė 19 sprendimų

2022 metų lapkričio mėnesį Žurnalistų etikos inspektorė priėmė 19 sprendimų

2022 metų lapkričio mėnesį Žurnalistų etikos inspektorė priėmė 19 sprendimų, kuriuose skundai pripažinti: 4 sprendimuose – iš dalies pagrįstais (viename iš jų dalyje skundo tyrimas, pradėtas savo iniciatyva, baigtas, nepasitvirtinus aplinkybėms dėl kurių tyrimas buvo pradėtas), 7 sprendimuose – nepagrįstais (vienas iš jų dalyje atmestas), 2 sprendimuose skundo tyrimai nutraukti (viename iš jų dalyje atsisakyta skundo tyrimo), 4 sprendimuose skundus atsisakyta nagrinėti (viename iš jų dalyje skundo tyrimas nutrauktas), 2 sprendimuose skundo tyrimas sustabdytas, 2 sprendimuose skundo tyrimas, pradėtas savo iniciatyva, baigtas, nepasitvirtinus aplinkybėms dėl kurių tyrimas buvo pradėtas (viename iš jų dalyje skundas pripažintas iš dalies pagrįstu).

14 sprendimų priimta dėl informacijos, paskelbtos internete, 3 sprendimai – dėl informacijos, paskelbtos socialiniuose tinkluose, 2 – dėl spaudos, 2 – dėl televizijos.

16 sprendimų priimta dėl fizinių asmenų, 3 – dėl juridinių asmenų skundų.

Sprendimuose, kuriuose skundai pripažinti iš dalies pagrįstais, buvo įspėti: UAB „Lietuvos rytas“, UAB „Lrytas“, UAB „Naujienų centras“, asociacija „Kauno Forumas“, UAB „All Media Lithuania“ – po 1 kartą.

Nustatyti Visuomenės informavimo įstatymo 14 straipsnio 1 ir 2 dalies – 2 kartus, 19 straipsnio 1 dalies, 2 punkto pažeidimai. Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) pažeidimai nustatyti po tris kartus: 5 straipsnio 1 dalies ir 6 straipsnio 1 dalies.